Miten tunnistaa luontoarvoiltaan merkittävät metsät? – Tervetuloa IBC-Carbonin webinaariin

Uutinen 28.9.2023 klo 13.46

Metsät ovat Suomessa tärkeä elinympäristötyyppi. Luonnon monimuotoisuuden kannalta metsien merkitystä voi arvioida useasta eri näkökulmasta. Käymme läpi näitä näkökulmia ja aiheeseen liittyviä IBC-Carbonin tutkimustuloksi webinaarissa perjantaina 27.9.2023 klo 9.15–10.00. Tervetuloa kuulolle!

Miten sovitetaan yhteen metsäluonnon suojelu, ilmastotavoitteet ja metsätalous? Tätä kysymystä IBC-Carbon-hanke on tutkinut vuodesta 2018 alkaen. Käynnissä on IBC-Carbonin viimeinen vuosi, jonka aikana esittelemme työssä käytettyjä menetelmiä, tutkimuksen päätuloksia ja niihin pohjautuvia politiikkasuosituksia tietokorteiksi tiivistettyinä ja webinaarien sarjassa.

Sarjan seitsemäs tietokortti julkaistaan 27.syyskuuta klo 9.15–10.00 pidettävässä kaikille avoimessa webinaarissa. Aiheena on metsien suojelun keskeiset näkökulmat.

Aiheen webinaarissa esittelee kehittämispäällikkö Minna Pekkonen Suomen ympäristökeskuksesta. Webinaarin yhteydessä yleisöllä on mahdollisuus kysyä ja keskustella aiheesta.

Webinaariin 27.9. klo 9.15 alkaen voi osallistua tämän linkin kautta:

Liity kokoukseen napsauttamalla tästä

Webinaariin liittyvän tietokortin löydät tämän linkin kautta:

Samaan aihepiirin liittyvät aiemmin julkaistut tietokortit:

IBC-Carbonin webinaareissa käydään eri näkökulmasta läpi metsien merkitystä luonnon ja ilmaston kannalta sekä esitellään muun muassa hiilitaseiden mittaamista, kaukokartoitusmenetelmien mahdollisuuksia seurannoissa, esitellään tutkimusmenetelmiä sekä pohditaan tutkimusmenetelmiin ja -tuloksiin liittyviä epävarmuuksia.

Tulevien webinaarien alustavat ajankohdat ja aiheet:

  • 10.10. Mallinnuksen epävarmuus ja sen huomioiminen päätöksenteossa
  • 14.11. Ilmasto- ja luontotavoitteet, miten niihin päästään?

Webinaarit järjestetään Teamsin kautta. Linkki kuhunkin webinaariin jaetaan IBC-Carbon-hankkeen verkkosivun Ajankohtaista-osiossa.

IBC-Carbon tietokortit löytyvät verkkosivun Materiaalit-osiosta.

Lisätietoja:

  • Tutkimusprofessori Martin Forsius, Suomen ympäristökeskus, etunimi.sukunimi@syke.fi, p. 0295 251 118
  • Kehittämispäällikkö Minna Pekkonen, Suomen ympäristökeskus, etunimi.sukunimi@syke.fi, p. 0295 251 779
lehtometsä_JukkaRuutiainen
Talousmetsissä voi olla luonnon monimuotoisuuden kannalta tärkeitä rakennepiirteitä ja lajistoa. © Kuva: Jukka Ruutiainen

  • Tulosta sivu