Kaukokartoitus ympäristön muutosten ja luonnon monimuotoisuuden seurannassa – Tervetuloa IBC-Carbon-hankkeen webinaariin

Uutinen 9.6.2023 klo 14.35

Erilaiset kaukokartoitusmenetelmät tarjoavat uusia mahdollisuuksia ympäristön muutosten ja luonnon monimuotoisuuden seurantaan. Kaukokartoitus mahdollistaa tiedon keräämisen laajoilta alueilta, erikokoisten kohteiden tarkastelun ja arvokkaiden luontokohteiden tunnistamisen. Tervetuloa kuulemaan lisää aiheesta webinaariin tiistaina 13.6.2023 klo 9.15–10.00.

Miten sovitetaan yhteen metsäluonnon suojelu, ilmastotavoitteet ja metsätalous? Tätä kysymystä IBC-Carbon-hanke on tutkinut vuodesta 2018 alkaen. Nyt hankkeen päättyessä esittelemme työssä käytettyjä menetelmiä, tutkimuksen päätuloksia ja niihin pohjautuvia politiikkasuosituksia tietokorteiksi tiivistettyinä ja webinaarien sarjassa.

Sarjan kuudes tietokortti julkaistaan 13. kesäkuuta klo 9.15–10.00 pidettävässä kaikille avoimessa webinaarissa. Tilaisuudessa kaukokartoitusmenetelmien tarjoamista mahdollisuuksista ympäristön ja luonnon monimuotoisuuden muutosten seurannassa kertoo tutkija Topi Tanhuanpää Itä-Suomen ja Helsingin yliopistoista. Webinaarin yhteydessä yleisöllä on mahdollisuus kysyä ja keskustella aiheesta.

Webinaariin 30.5. klo 9.15 alkaen voi osallistua tämän linkin kautta:

Samaa aihetta käsittelevän tietokortin löydät tämän linkin kautta:

IBC-Carbonin webinaareissa käydään eri näkökulmasta läpi metsien merkitystä luonnon ja ilmaston kannalta sekä esitellään muun muassa hiilitaseiden mittaamista, kaukokartoitusmenetelmien mahdollisuuksia seurannoissa, esitellään tutkimusmenetelmiä sekä pohditaan tutkimusmenetelmiin ja -tuloksiin liittyviä epävarmuuksia.

Webinaarisarja jatkuu elokuussa. Tulevien webinaarien alustavat ajankohdat ja aiheet:

  • 22.8. Monimuotoisuus- ja hiilimallinnus
  • 12.9. Metsien korvaamattomat arvot
  • 10.10. Mallinnuksen epävarmuudet ja niiden merkitys päätöksenteossa
  • 14.11. Ilmasto- ja luontotavoitteet, miten niihin päästään?

Webinaarit järjestetään Teamsin kautta. Linkki kuhunkin webinaariin jaetaan IBC-Carbon-hankkeen verkkosivun Ajankohtaista-osiossa.

IBC-Carbon tietokortit löytyvät verkkosivun Materiaalit-osiosta.

Lisätietoja:

  • Tutkimusprofessori Martin Forsius, Suomen ympäristökeskus, etunimi.sukunimi@syke.fi, p. 0295 251 118
  • Kehittämispäällikkö Minna Pekkonen, Suomen ympäristökeskus, etunimi.sukunimi@syke.fi, p. 0295 251 779
© Kuva: UEF Dronelab

  • Tulosta sivu