IBC-Carbon politiikkasuositus - Metsät luontokadon ja ilmastonmuutoksen hillinnän ytimessä – Tervetuloa IBC-Carbonin webinaariin

Uutinen 9.11.2023 klo 15.38

Lämpimästi tervetuloa IBC-Carbon-hankkeen webinaarisarjan päättävään tilaisuuteen tiistaina 14.11. klo 14.00–15.30. Esittelemme hankkeen tutkimuspohjaisia suosituksia ja ydintuloksia luonto- ja ilmastonäkökulmista metsiin liittyen.

Miten sovitetaan yhteen metsäluonnon suojelu, ilmastotavoitteet ja metsätalous? Tätä kysymystä IBC-Carbon-hanke lähti tutkimaan 2018 Strategisen tutkimuksen neuvoston rahoittamassa ADAPT-ohjelmassa. Nyt rahoituskauden päättyessä esittelemme laajan tutkimuskonsortion tuloksia sekä niihin pohjautuvia suosituksia.

Webinaarissa suosituksia ja tutkimuksen ydintuloksia esittelevät tutkimusprofessori ja IBC-Carbon konsortion johtaja Martin Forsius (Syke), johtava tutkija Raimo Virkkala (Syke), professori Timo Kumpula(UEF) sekä emeritusprofessori Markku Ollikainen(HY). Webinaarin yhteydessä yleisöllä on mahdollisuus kysyä ja keskustella aiheesta.

Lämpimästi tervetuloa webinaariin. Kutsun saa mielellään jakaa eteenpäin aiheesta kiinnostuneille.

Webinaariin 14.11. klo 14.00 alkaen voi osallistua tämän linkin kautta: Liity kokoukseen napsauttamalla tästä

IBC-Carbon on järjestänyt vuoden 2023 aikana webinaarien sarjan, jossa on käyty ei näkökulmasta läpi metsien merkitystä luonnon ja ilmaston kannalta sekä esitelty muun muassa hiilitaseiden mittaamista, kaukokartoitusmenetelmien mahdollisuuksia seurannoissa, tutkimusmenetelmiä sekä pohdittu tutkimusmenetelmiin ja -tuloksiin liittyviä epävarmuuksia. Webinaareihin liittyvät tietokortit löytyvät IBC-Carbon-hankkeen verkkosivulta ja myös webinaarien videotallenteet julkaistaan myöhemmin samalla sivulla.

Lue lisää aiheesta Ambio-lehden erikoisnumerosta: Carbon sequestration and biodiversity impacts in forested ecosystems

Lisätietoja:

  • Tutkimusprofessori Martin Forsius, Suomen ympäristökeskus, etunimi.sukunimi@syke.fi, p. 0295 251 118
  • Kehittämispäällikkö Minna Pekkonen, Suomen ympäristökeskus, etunimi.sukunimi@syke.fi, p. 0295 251 779
IBC-Carbon infograafi, työpakettien sisällöt
IBC-Carbonin työ jakautuu seitsemään osakokonaisuuteen, työpaketteihin, jotka ovat tehneet tiivistä monialaista yhteistyötä koko hankkeen ajan.

  • Tulosta sivu