Mallinnuksen epävarmuus ja sen merkitys päätöksenteossa – Tervetuloa IBC-Carbonin webinaariin

Uutinen 9.10.2023 klo 13.49

Mitä mallinnuksen epävarmuus tarkoittaa ja miten sitä tulkitaan? Miten epävarmuus voidaan huomioida päätöksenteossa, ja mitä voi tapahtua, jos epävarmuutta ei huomioida? Näihin kysymyksiin paneudutaan IBC-Carbon- ja C-NEUT-hankkeiden tutkimustuloksia esittelevässä webinaarissa tiistaina 10.10.2023 klo 9.15–10.00. Tervetuloa kuulolle!

Miten sovitetaan yhteen metsäluonnon suojelu, ilmastotavoitteet ja metsätalous? Tätä kysymystä IBC-Carbon-hanke on tutkinut vuodesta 2018 alkaen. Käynnissä on IBC-Carbonin viimeinen vuosi, jonka aikana esittelemme työssä käytettyjä menetelmiä, tutkimuksen päätuloksia ja niihin pohjautuvia politiikkasuosituksia tietokorteiksi tiivistettyinä ja webinaarien sarjassa.

Sarjan kahdeksas tietokortti julkaistaan 10. lokakuuta klo 9.15–10.00 pidettävässä kaikille avoimessa webinaarissa. Aiheena on mallinnuksen epävarmuus ja sen merkitys päätöksenteossa.

Aiheen webinaarissa esittelee tutkija Torsti Schulz Suomen ympäristökeskuksesta. Webinaarin yhteydessä yleisöllä on mahdollisuus kysyä ja keskustella aiheesta.

Webinaariin 10.10. klo 9.15 alkaen voi osallistua tämän linkin kautta:

Liity kokoukseen napsauttamalla tästä

Webinaariin liittyvän tietokortin löydät tämän linkin kautta:

Samaan aihepiirin liittyvät aiemmin julkaistut tietokortit:

IBC-Carbonin webinaareissa käydään eri näkökulmasta läpi metsien merkitystä luonnon ja ilmaston kannalta sekä esitellään muun muassa hiilitaseiden mittaamista, kaukokartoitusmenetelmien mahdollisuuksia seurannoissa, esitellään tutkimusmenetelmiä sekä pohditaan tutkimusmenetelmiin ja -tuloksiin liittyviä epävarmuuksia.

Tulevien webinaarien alustavat ajankohdat ja aiheet:

  • 14.11. Ilmasto- ja luontotavoitteet, miten niihin päästään?

Webinaarit järjestetään Teamsin kautta. Linkki kuhunkin webinaariin jaetaan IBC-Carbon-hankkeen verkkosivun Ajankohtaista-osiossa.

IBC-Carbon tietokortit löytyvät verkkosivun Materiaalit-osiosta.

Lisätietoja:

  • Tutkimusprofessori Martin Forsius, Suomen ympäristökeskus, etunimi.sukunimi@syke.fi, p. 0295 251 118
  • Kehittämispäällikkö Minna Pekkonen, Suomen ympäristökeskus, etunimi.sukunimi@syke.fi, p. 0295 251 779

  • Tulosta sivu